Evenemanginfo & biljetter

Välkommen till ett förtjusande Lovisa och LHH-evenemanget som bjuder på ett mångsidigt program för hela familjen. Vi vill att Ert besök skall bli så trevligt som möjligt. Här hittar du information om biljettpriser och en hel del praktiska råd.

Biljettförsäljning:

LHH-kontrollbanden kostar 15 euro och är i kraft både lördag och söndag. Under 12 år gratis. Grupper över 20 personer á 12 euro. Kontrollbanden betalas vanligen med kontanter, men kan på vissa platser betalas även bankkort. Kontrollband säljs på Lovisa torg börjande kl 9.00 och på följande ställen börjande 10.00, där man kan betala även med bankkort: Ulrikahemmet, Kuhlefeltsgatan 35, Konditori-Café Vaherkylä, Alexandersgatan 2 och Restaurang Kapellet, Drottninggatan 19. På följande ställen enbart kontant betalning: i hörnet av Saltbodtorget och Skeppsbron, i korsningen mellan Mariegatan och Långgränd och i södra änden av Trädgårdsgatan. Biljettförsäljningen är märkt på kartan.

Förhandsköp av biljetter:

Lovisa turistbyrå, Mariegatan 12 A, 07900 Lovisa
17-26.8. mån.-fre. kl. 10-16. Endast kontant betalning!
Biljettförsäljning även under LHH-dagarna lör. 27.8. klo 9-18 och sön. 28.8. kl. 9-18.

Strömfors bruks sommarinfo, Bruksvägen 11 A, 07970 Strömfors
17.-26.8. lör.-sön. kl. 11-17. Endast kontant betalning!
Biljettförsäljning även under LHH-dagarna lör. 27.8. klo 10-17 och sön. 28.8. kl. 10-17.

Reservera med kontanter innan avfärd:

Det har alltid uppstått kö till bankautomaterna, så om ni vill undvika köa, reservera med kontanter redan innan avfärd. Bankautomater finns i Köpcentret Gallerian, Drottninggatan 11, vid Aktia hörnet, Brandensteinsgatan 11 och vid S-market, Arkitektsvägen 5. Kontanter behövs för köp av biljetter, för att fynda på Antikmarknaden, på ITU-torget, Samlarmässan och på lopptorg, Pop up-restauranger och -kaféer.

Bilister:

Om du kommer med egen bil kan du parkera gratis och ganska fritt i Lovisa. Parkeringsutrymmet längs gatorna i centrum fylls ofta genast på morgonen. Vi har därför upprättat parkeringsområden, som märkts på kartan. När du anländer till staden leds du till parkeringsområdena. Parkeringsområdena är gratis och de är belägna i närheten av platsen för evenemanget.

Bespisning:

Bekanta dej med restauranger och kaféer redan i förhand på www.visitloviisa.fi och gör en bordsreservering, i synnerhet om ni är många personer eller en grupp. Ta i beaktande att kökspersonalen på restaurangerna jobbar under hård press under LHH-veckoslutet. Det finns även Pop up-restauranger och -kaféer på olika håll i staden, t.ex. vid Saltbodtorget.

Övernattning:

Reservera inkvartering i god tid om du vill övernatta i staden. Många reserverar logi redan året innan. Ställen för inkvartering hittas på adressen www.visitloviisa.fi.

Besök i husen:

Om det på området för distansobjekt inte finns biljettförsäljning kan man besöka objekten utan biljett och köpa biljetten senare när man anländer till centrum. Vid husen i centrum finns en kontrollör vid dörren som kollar armbanden. När man går in i husen tar man av sej skorna eller använder skoskydd. Husägaren/ägarna är vanligtvis själva på plats och man kan fråga dem om fotografering är tillåtet inomhus. I de flesta hus är fotografering tillåten.

Publik-WC:n:

På kartan finns publik-wc:n utmärkta. Husens WC-utrymmen får ej användas och restaurangernas/kaféernas wc:n är reserverade för kunder.

Säkerhet:

Säkerhetspersonal finns närvarande vid evenemanget. Du känner igen dem på västarna och man kan kontakta dem också via dörrvakterna. Polisen och allmänna nödnumret fungerar normalt under dagarna.

Förändringar:

ITU-torget är i år öppet endast på lördag kl 10-17.

Övrigt:

Under evenemanget kommer två Karhu Voima Ab:s laddningspunkter att röra sig med cykel i Lovisa centrum. Besökarna kan gratis ladda sina telefoner, tabletter och kameror.