Loviisan Wanhat Talot-suojelija 2022

kirjoitti
in

Arvoisa vierailija,

Olin liikuttunut ja kiitollinen, kun minua pyydettiin tänä vuonna Loviisan suurimman tapahtuman suojelijaksi. Otin Loviisan Wanhat Talot suojelijan kunniatehtävän vastaan empimättä. Olen tietenkin käytettävissä, kun kotikaupunkini sitä pyytää.

Historialliset talot ja kulttuuriympäristö ovat aina olleet lähellä sydäntäni. Vanhat miljööt ovat kuin avoimia historiankirjoja, pullollaan kertomuksia eri aikakausista, joissa jokaisella talolla on oma tarinansa. Tänä viikonloppuna haluamme näyttää teille, kuinka olemme onnistuneet säilyttämään historian kauniissa kaupungissamme. Me, jotka vierailemme Loviisassa tapahtuman aikana, saamme nähdä, että on mahdollista sekä kunnostaa vanha talo että säilyttää sen sielu. Koska nämä asiat ovat minulle tärkeitä, minusta on hienoa olla osa tapahtumaa!

Loviisan Wanhoissa Taloissa saamme kokea, millaista on aito itäuusmaalainen vieraanvaraisuus. Loviisalaiset ovat vuosia avanneet kotinsa ja puutarhansa elokuun viimeisenä viikonloppuna. Tämä on esimerkki siitä, kuinka kaupunkilaiset puhaltavat yhteen hiileen, jakavat kokemuksiaan ja tarinoitaan. Tapahtuman kodit ovat omalta osaltaan luomassa Loviisan historiaa ja näiden kokemusten jakaminen muille on palvelus myös tuleville sukupolville.

Kun kävelemme vanhassa Loviisassa, astelemme samoilla mukulakivikaduilla kuin aikaisemmat sukupolvet. Kävijät ehkä pohtivat, mitä ennen vanhaan ajateltiin. Mistä iloittiin? Mitä huolia ihmisillä oli? Emme varmaankaan saa vastauksia näihin kysymyksiin tänään, mutta voimme käyttää mielikuvitustamme. Tämä tapahtuma antaa meille loistavan mahdollisuuden unelmoida siitä, millaista ennen oli.

Loviisa koostuu kulttuurimaisemista, pelloista, metsistä, kartanoista, kylistä, kaupungista ja saaristosta. Tämä monimuotoinen ympäristö on poikkeuksellinen kaunis ja ainutlaatuinen. Toivon, että te kaikki nautitte Loviisasta yhtä paljon kuin minäkin.

Nähdään vilinässä!
Henrik Creutz
Loviisan Wanhat Talot -suojelija 2022

Kuka minä olen?

  • Henrik Creutz
  • Syntynyt 1974
  • Naimisissa, kaksi lasta
  • Luomuviljelijä
  • Omistan ja viljelen Malmgårdia Loviisassa
  • Politices magister Åbo Akademi:sta
  • European Historic Houses, hallituksen jäsen