42.  Saarnimäki

Sahanmäentie 4 as 1, Ruotsinpyhtää (kartalla) - Huom! Etäkohde, sijaitsee Loviisan keskustan ulkopuolella!

Ruukin sahan tyypilliseen 1800-luvun lopun työlaisasuntoon kuului huone ja hellahuone. Saarnimäen talossa tällaisia huoneistoja oli aikoinaan neljä. Lisäksi vinttikerroksessa oli kaksi päätyasuntoa. Alakerran päätyasunnon kauniissa ikkunalasiruudukossa näkyy vanhaa vedettyä lasia ja vielä vanhempia käsin tehtyjä puhallettuja ruutuja, joissa kuplat näkyvät selkeästi.

Toukokuussa 2015 Patrik Fordell muutti Helsingin Vaasankadulta idylliseen, pieneen ja rauhalliseen Ruotsinpyhtään Ruukkiin.
– Olin saanut tarpeekseni suurkaupungin ruuhkasta ja nopeasta temposta. Olin siihen asti elänyt siellä koko elämäni. Sitten näin netistä ilmoituksen tästä vuokratalosta. Kävin katsomassa sitä ja ihastuin.
Fordell on ammatiltaan core perfomance coach. Hän ohjaa ja kouluttaa mm yritysjohtajia, yrittäjiä, erilaisia organisaatioita ja ryhmiä löytämään sisäisiä voimavarojaan.
Vapaa-aikana hän tykkää ruoanlaitosta ja harrastaa sekä tai chita että qigongia. Häntä miellyttää kaikki mikä elämässä on kaunista, ja Ruotsinpyhtäällä hänen ei tarvitse kuin katsoa ulos ikkunasta, nauttiakseen kauneudesta.

Kuvat: Carita Liljendahl, Evy Nickström