Löytöretkelle Loviisaan

Löytöretkelle Loviisaan: antiikkia, vanhaa tavaraa, keräilyesineitä ja kirpputoreja.

Alexandersgårdens hantverksmarknad
Alexandersgatan 8, lö-sö kl 10-17

Fastighetens äldsta del färdigställdes år 1859, och den senaste delen av byggnaden är från 1930. Handarbetsmarknaden ordnas på innergården mellan byggnaderna. Olika sorters hantverkare presenterar sitt kunnande och berättar om både material och arbetsmetoder. Här råkas naturmaterial, hållbar utveckling och skapandets glädje!

Antikmarknaden
har flyttat till Gamla apotekshuset, Alexandersgatan 6, som är belägen i Lovisa centrum bredvid kyrkan. Antikviteter, design och konst. Gårdskafé samt arbetsuppvisningar och hantverkare. Lö-sö 10-17.

Samlar- och antikmässa
Lovisa Gymnasium. Brandensteinsgatan 27, lö kl 10-17 och sö 10-15 - www.kolumbus.fi/lovthk/Collectors.htm

Ett storevenemang som ordnas av Lovisanejdens samlare i det svenskspråkiga gymnasiets utrymmen. Gymnasiets byggnad har planerats i början av 1900-talet av arkitekt Magnus Schjerfbeck, bror till Helene Schjerfbeck. I evenemanget deltar över 30 säljare och bland utbudet finns bl.a. gamla vykort, samlarbilder, förtjänsttecken, militaria, småföremål och möbler. På området också kafé och rikligt med parkeringsutrymme.

Loviisan suurkirppis
Mariegatan 22, lö kl 9-18 och sö 9-17 - www.suurkirppis.fi

Suurkirppis har utöver kundernas lopptorgsbord också ett brett urval olika produkter. Under LHH-dagarna verksamhet också delvis på gården.

Krinti
Skeppsbron 1, Saltbodtorget, lö-sö kl 10-17 - www.facebook.com/Krinti-580449775336409

Krinti är en liten lifestylebutik som säljer gammalt och nytt, än det ena, än det andra, allt enligt humör. Också möbeltapetsering och restaureringstjänster.

Privata lopptorg på olika håll i staden

Lopptorgsbord finns på olika håll i staden så var och en hittar säkert någonting kul att ta med sej hem.