Evenemanginfo & biljetter

Välkommen till ett förtjusande Lovisa och LHH-evenemanget som bjuder på ett mångsidigt program för hela familjen. Vi vill att Ert besök skall bli så trevligt som möjligt. Här hittar du information om biljettpriser och en hel del praktiska råd.

I år anordnas evenemanget 25.-26.8. 2018. Husobjekten är öppna lö-sö kl 10-17. Kontrollbandet kostar 18 euro och är i kraft hela veckoslutet. Barn under 12 år gratis och grupper över 20 personer á 15 euro.

Bästa bilister! Ta i beaktande, att Travbanans parkering fungerar som vår huvudparkering i år, Drottninggatan 50.


Förhandsköp av biljetter:

Lovisa turistbyrå, Mariegatan 12 A, r.o.m må 30.7.
Biljettförsäljning även under LHH-dagarna lö och sö kl 9-18.

Brukets sommarinfo, Bruksvägen 11 A
Biljettförsäljning även under LHH-dagarna lö och sö kl 10-17.

Förköp av biljetter också i Borgå

Itäväyläs kontor, Krämartorget A. Må 20.8. – fre 25.8. kl 8-16.

Reservera med kontanter innan avfärd:

Det har alltid uppstått kö till bankautomaterna, så om ni vill undvika köa, reservera med kontanter redan innan avfärd. Bankautomater finns i Köpcentret Gallerian, Drottninggatan 11, vid Aktia hörnet, Brandensteinsgatan 11 och vid S-market, Arkitektsvägen 5. Kontanter behövs för köp av biljetter, för att fynda på Handarbets- och Antikmarknaden, i Delikatessparken, Samlarmässan och på lopptorg, Pop up-restauranger och -kaféer.

Bilister:

Om du kommer med egen bil kan du parkera gratis och ganska fritt i Lovisa. Parkeringsutrymmet längs gatorna i centrum fylls ofta genast på morgonen. Vi har därför upprättat parkeringsområden, som märkts på kartan (se Karta). När du anländer till staden leds du till parkeringsområdena. Parkeringsområdena är gratis och de är belägna i närheten av platsen för evenemanget. I år är vår tidigare huvudparkering i annat bruk. Som ersättande P-område används parkering intill Travbanan, som inte ligger lika centralt, men på gångavstånd från evenemangområdet. Vi har också arrangerat busstransport med en museibuss, rutten blir Travbanan-Skeppsbron-Garnison (se Museibussen).

Museibussen:

Museibussens rutt finns märkt på Kartan. Bussen kör båda dagarna mellan kl 10-12 med ca 20 minuters mellanrum och resten av dagen med ca 30 minuters mellanrum. Bägge dagarna kl 10-17. Museibussen känner man lätt igen och man kan stiga på och av var som helst under rutten.

Bespisning:

Bekanta dej med restauranger och kaféer redan i förhand på www.visitloviisa.fi och gör en bordsreservering, i synnerhet om ni är många personer eller en grupp. Ta i beaktande att kökspersonalen på restaurangerna jobbar under hård press under LHH-veckoslutet. Det finns även Pop up-restauranger och -kaféer på olika håll i staden, t.ex. vid Saltbodtorget.

Övernattning:

Reservera inkvartering i god tid om du vill övernatta i staden. Många reserverar logi redan året innan. Ställen för inkvartering hittas på adressen www.visitloviisa.fi.

Besök i husen:

Om det på området för distansobjekt inte finns biljettförsäljning kan man besöka objekten utan biljett och köpa biljetten senare när man anländer till centrum. Vid husen i centrum finns en kontrollör vid dörren som kollar armbanden. När man går in i husen tar man av sej skorna eller använder skoskydd. Husägaren/ägarna är vanligtvis själva på plats och man kan fråga dem om fotografering är tillåtet inomhus. I de flesta hus är fotografering tillåten.

Publik-WC:n:

På kartan finns publik-wc:n utmärkta. Husens WC-utrymmen får ej användas och restaurangernas/kaféernas wc:n är reserverade för kunder.

Säkerhet:

Säkerhetspersonal finns närvarande vid evenemanget. Du känner igen dem på västarna och man kan kontakta dem också via dörrvakterna. Polisen och allmänna nödnumret fungerar normalt under dagarna.

Förstahjälp:

Förstahjälpen Förstahjälpen finns i köpcentret Gallerian, Drottninggatan 11 och finns märkt på kartan.