Information

Välkommen till det förtjusande Lovisa och till evenemanget Lovisas Historiska Hus. LHH-dagarna bjuder på ett mångsidigt program för hela familjen. Vi vill bidra till att ert besök blir så angenämt som möjligt.

I år hålls evenemanget 28 – 29 augusti. Husen är öppna kl. 10-17.

Biljetter

På grund av den rådande situationen är det möjligt att mängden biljetter begränsas. Förhandsköpta biljetter har företräde, ifall vi är tvungna att begränsa antalet besökare. Följ med informationen här, på Facebook och Instagram.

Biljetternas försäljning börjar här 26.7!

Biljettpriser

 • 1 dag 18 € (+ Livetos serviceavgift för nätförsälning 2 €/biljett)
 • 2 dag 25 € (+ Livetos serviceavgift för nätförsälning 2 €/biljett)
 • Under 12-åringar gratis i sällskap med vuxen.
 • Grupper på över 20 personer à 15 €. Biljetterna köps från Lovinfo. lovinfo@loviisa.fi, tel 019 555 555.

Under evenemanget säljs biljetter och förhandsköpta biljetter löses ut på följande ställen:

 • Kl. 9 Lovinfo, Mariegatan 12A. Även gruppbiljetterna löses ut här.
 • Kl. 9 Lovisa torg.
 • Kl. 10 Travbanan, Drottninggatan 50
 • Korsningen vid Saltbodtorget och Skeppsbron
 • Korsningen vid Mariegatan och Långgränd
 • Södra ändan av Trädgårdsgatan.
 • Ulrikanhovi Kuhlefeltsgatan 35

På följande ställen löses endast förhandsköpta biljetter ut:

 • I Strömfors: À la Talli butiken, Bruksvägen 11a
 • Samt i dessa hus: 2. Kungsdammen, 10. Villa Elma, 27. Sjövalla, 29. Klockars, 33. Skoltomten och 39. Kauppiaan talo.

Instruktioner

Via denna länk kommer du åt att köpa biljetter. Biljetterna betalas via nätbanken i samband med köpet. Efter att du satt biljetterna i köpkorgen, och gått till betalning, är biljetterna reserverade i 15 minuter. Efter betalningen får du biljetterna till din e-post. Under evenemanget kan du visa biljetten direkt från din skärm, eller också kan du printa den om du så önskar. Alla frågor gällande biljettförsäljningen riktas direkt till asiakaspalvelu@liveto.io 

Bästa bilist!

Notera att det huvudsakliga parkeringsområdet är Travbanans parkering, Drottninggatan 50. Man får parkera ganska fritt längs Lovisas gator, men centrumområdet fylls snabbt upp redan från tidig morgon. Därför har vi inrättat parkeringsområden, som finns utmärkta på kartan. De är gratis, och belägna nära evenemangsområdena. Från huvudparkeringen vid travbanan trafikerar dessutom en gratis museibuss, som kör genom evenemangsområdet.

Se till att dua har kontanter med dig då du far hemifrån!

Det brukar vara köer till bankautomaterna, så det är klokt att för säkerhets skull ta ut kontanter på förhand. Bankautomater finns i Aktias hörn vid torget, Brandensteinsgatan 11, i köpcentret Gallerian, Drottninggatan 11, samt i S-Market, Arkitektvägen 5. Kontanter behövs vid köp av biljettarmband, på Handarbets- och Antikmarknaderna, i Delikatessparken, på samlarmässorna och lopptorgen, samt i Pop up-restaurangerna och -caféerna.

Museibuss

Bussens rutt har utmärkts på kartan. Bussen trafikerar lördag och söndag längs samma rutt mellan kl 10 och 17, med cirka 30 minuters mellanrum. Bussen är lätt att känna igen och man kan stiga på och av var som helst längs hela rutten. Det är gratis att åka med den och den kör rutten Travbanan – Garnisonen – Skeppsbron – Kvarnåsens västra sida – Åldermansgatan – Travbanan.

Mat och dryck

Kolla upp restauranger och caféer på förhand via www.visitloviisa.fi och boka plats, speciellt om ni är flera personer eller en större grupp. Förbered er på att
kökspersonalen under LHH-dagarna jobbar under stor press. Runtom i staden, till exempel på Saltbodstorget, finns flere Pop up-restauranger och caféer.

Övernatting

Se till att boka eventuell övernattning i god tid! Rum reserveras ofta redan föregående år. Bokning kan ske via adressen www.visitloviisa.fi.

Husbesöken

Om det saknas biljettförsäljning till hus, som är belägna längre bort från centrum, bör man köpa biljett i förväg och lösa ut den på ställe där man löser ut förhandsköpta biljetter. I centrum finns biljettkontrollörer vid de olika husen. Innan man går in i ett hus skall man antingen ta av skorna eller använda skoskydd, som finns utanför. Husets ägare finns vanligen på plats och kan svara på frågor om huset och berätta om man får fotografera inomhus. I de flesta husen är fotografering tillåten.

Allmänna toaletter

På kartan är offentliga toaletter utmärkta. Husobjektens toaletter bör inte användas och restaurangernas och caféernas WCn är reserverade för kunderna.

Säkerhet

Flera ordningsvakter rör sig på området. De känns igen på sina västar och kan också nås via husvakterna. Nödnummer och polis fungerar normalt under LHH-dagarna.

Förstahjälp

Förstahjälppunkten är utmärkt på kartan. I år finns den i Lovisavikens skola, Brandensteinsgatan 27B, ingång C.

INFORMATION:

loviisanwanhattalot@gmail.com

Nina Wiklund, puheenjohtaja

p. 050 522 9764.

Roberta Roo

vice ordförande, projektledare

p. 040 548 0335

 

Coronainfo

Vi vill göra ditt besök så trevligt och tryggt som möjligt. Därför rekommenderar vi att ni använder mask inomhus.


Vi önskar att alla våra besökare följer dessa direktiv:

 • Kom till evenemanget endast om du är helt frisk.
 • Under evenemanget säljs biljetter på olika ställen och även de förhandsbeställda biljetterna löses ut på plats, och alla bör vara förberedda på att köa. Förhandsbeställda biljetter löses ut från egna köer, och förväntas löpa betydligt fortare.

I HUSEN

 • Vissa hem förutsätter att besökare över 12 år bär munskydd eller visir. Munskydd finns att köpa i stadens affärer.
 • Om en besökare av hälsoskäl inte kan använda ett munskydd, bör de komma skilt överens med husägaren om besök.
 • Husägarna uppmuntras också använda munskydd eller visir, samt fästa extra uppmärksamhet vid sin egen handhygien.
 • Ta plats och ge andra plats. Vi håller oss också på tryggt avstånd från dig.
  Vänligen följ husets anvisningar. Vi önskar att besökarna går genom husen i den riktning som eventuellt anges.
 • Vänligen iaktta god handhygien. Kom till huset med rena händer, och tvätta dem vid behov med desinfektionsmedel. Desinfektionsmedel fås av husvakten utanför.
 • Hosta eller nys i armvecket.
 • Undvik att vidröra föremål och ytor.

Fråga modigt om råd vid behov.

Vi förbehåller oss rätten till ändringar.

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.