Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

INFORMATION:
loviisanwanhattalot@gmail.com
Nina Wiklund, Loviisan Wanhat talot ry, puheenjohtaja puh. 050 522 9764.

INFORMATION OCH BILJETTER
Välkommen till det förtjusande Lovisa och till evenemanget Lovisas historiska hus. LHH-dagarna bjuder på ett mångsidigt program för hela familjen. Vi vill bidra till att ert besök blir så angenämt som möjligt. I år hålls evenemanget 24 – 25 augusti och de olika husen är öppna för besök lö och sö kl. 10-17. Ett biljettarmband kostar 18 euro och gäller för båda dagarna. Barn under 12 år är gratis och en grupp på över 20 personer betalar 15 euro per person. Ytterligare information: Nina Wiklund, ordförande för Lovisas historiska hus, tel 050 522 9764 samt Luru Hirva, projektchef för Lovisas historiska hus, tel. 040 733 4193.

BÄSTA BILIST!
Notera att det huvudsakliga parkeringsområdet är Travbanans parkering, Drottninggatan 50. Man får parkera ganska fritt längs Lovisas gator, men centrumområdet fylls snabbt upp redan från tidig morgon. Därför har vi inrättat parkeringsområden, som finns utmärkta på kartan. De är gratis, och belägna nära evenemangsområdena. Från huvudparkeringen vid travbanan trafikerar dessutom en gratis museibuss, som kör genom evenemangsområdet.

FÖRKÖP AV BILJETTER:
Lovisas turistbyrå, Mariegatan 12 A, från 1.8.2019. Biljettförsäljning också under LHH-dagarna lö och sö kl. 9-18.
FÖRKÖP AV BILJETTER I BORGÅ: Itäväyläs redaktion, Krämartorget A. Öppet 12 -16.8. samt 19 – 23.8.må – fre kl. 8-16.

SE TILL ATT DU HAR KONTANTER MED DIG DÅ DU FAR HEMIFRÅN!
Det brukar vara köer till bankautomaterna, så det är klokt att för säkerhets skull ta ut kontanter på förhand. Bankautomater finns i Aktias hörn vid torget, Brandensteinsgatan 11, i köpcentret Gallerian, Drottninggatan 11, samt i S-Market, Arkitektvägen 5. Kontanter behövs vid köp av biljettarmband, på Handarbets- och Antikmarknaderna, i Delikatessparken, på samlarmässorna och lopptorgen, samt i Pop up-restaurangerna och -caféerna.

MUSEIBUSS
Bussens rutt har utmärkts på kartan. Bussen trafikerar lördag och söndag längs samma rutt mellan kl 10 och 17, med cirka 30 minuters mellanrum. Bussen är lätt att känna igen och man kan stiga på och av var som helst längs hela rutten. Det är gratis att åka med den och den kör rutten Travbanan – Garnisonen – Skeppsbron – Kvarnåsens västra sida – Åldermansgatan – Travbanan.

MAT OCH DRYCK
Kolla upp restauranger och caféer på förhand via
www.visitloviisa.fi och boka plats, speciellt om ni är flera personer eller en större  grupp. Förbered er på att kökspersonalen under LHH-dagarna jobbar under stor press. Runtom i staden, till exempel på Saltbodstorget, finns flere Pop up-restauranger och caféer.

ÖVERNATTNING
Se till att boka eventuell övernattning i god tid! Rum reserveras ofta redan föregående år. Bokning kan ske via adressen  www.visitloviisa.fi .

HUSBESÖKEN
Om det saknas biljettförsäljning till hus, som är belägna längre bort från centrum, kan de besökas utan biljettarmband, som sedan kan köpas då man kommer till centrum. I centrum finns biljettkontrollörer vid de olika husen. Innan man går in i ett hus skall man antingen ta av skorna eller använda skoskydd, som finns utanför. Husets ägare finns vanligen på plats och kan svara på frågor om huset och berätta om man får fotografera inomhus. I de flesta husen är fotografering tillåten.

ALLMÄNNA TOALETTER
På kartan är offentliga toaletter utmärkta. Husobjektens toaletter bör inte användas och restaurangernas och caféernas WCn är reserverade för kunderna.

SÄKERHET
Flere säkerhetsvakter rör sig på området. De känns igen på sina västar och kan också nås via dörrvakterna. Nödnummer och polis fungerar normalt under LHH-dagarna.

FÖRSTAHJÄLP
Förstahjälppunkten är utmärkt på kartan. I år finns den i Turistbyråns utrymmen, med ingång från Karlskronabulevarden 8.