Evenemangsinfo och biljetter 2023

Husobjekten är öppna lördag och söndag 26.-27.8 kl. 10-17.

Biljettpriser

Förhandsköpta biljetter via www.loviisanwanhattalot.fi:

 • 1 dag 20 € (inkl. Livetos serviceavgift)
 • 2 dagar 25 € (inkl. Livetos serviceavgift)

Biljettpriser när de köps på plats

 • 1 dag 20 €
 • 2 dagar 27 €

Under 12-åringar gratis i sällskap med vuxen.

Försäljning av biljetter

Biljetter säljs och förhandsköpta biljetter löses ut på följande ställen:

 • Kl. 9 Lovisa torg.
 • Kl. 10 Travbanan, Drottninggatan 50
 • Kl. 10 Korsningen mellan Långgränd och Mariegatan.

På följande ställen löses endast förhandsköpta biljetter ut:

 • I Strömfors: Rautaparta
 • I centrum: Huset vid Ån ja Villa Elma
 • I Pernå: Skoltomten
 • I Skinnarby: Kauppiaantalo

Grupperbiljetter på över 20 personer à 15 € / 1 dag och 20 € / 2 dagar

Gruppbiljetterna reserveras via info@loviisanwanhattalot.fi. Biljetternas leverans bestäms vid bokningen som senast bör göras 10.8.

Observera att de förhandsköpta biljetterna bör bytas ut mot armband då ni anländer till Lovisa!

Ankomst

LHH-evenemanget äger rum i Lovisa stadsområde; i centrum, i dess omedelbara närhet och i byarna. Om du vill besöka husen i byarna är bil nödvändig, eftersom det inte finns någon kollektivtrafik i staden. Du behöver ingen bil i centrala Lovisa, du kan gå överallt och du kan gå av och stiga på museibussen var som helst längs rutten.

Kollektivtrafik: Busstationen ligger i centrum. Ramp 66, ligger bredvid motorvägen. Avståndet till centrum är ca 3 kilometer. OBSERVERA! Alla bussar kör inte in till busstationen i centrum, men stannar på rampen vid motorvägen! (ramp 66) Se detaljerad information om transportförbindelser på Matkahuoltos eller Onnibuss hemsidor. På vägen in till centrum finns det många husobjekt, så kolla kartan och besök dessa hus till först.

Tillgänglighet

LHH -evenemanget sker i privata hem. De flesta hem är inte tillgängliga. Gårdarna är inte nödvändigtvis platta och husen har trappor, man måste vara beredd på att det kan vara utmanande att ta sig fram utan assistent. Person som använder hjälpmedel eller behöver assistent köper en vanlig biljett till evenemanget. Assistenten kommer alltid kostnadsfritt till evenemanget med den assisterade personen. Det finns en tillgänglig toalett på Skeppsbron.

Annat att uppmärksamma

ilarnas huvudparkering finns vid Travbanan, Drottninggatan 50. Därifrån ordnas transport med museibuss till evenemangets huvudområde (kolla kartan). Om ni först besöker distansobjekten, rekommenderar vi att ni först löser ut er biljett i ett av ovannämnda ställen. Det finns kontrollanter vid husen i centrum. Förstahjälpen och allmänna toaletter finns utmärkta på kartan. Husobjektens toaletter bör ej användas. Säkerhetspersonal känns igen på sina västar. Det allmänna nödnumret och polisen fungerar som normalt.