Liput & tapahtumainfo 2023

Talokohteet ovat auki lauantaina ja sunnuntaina 26.-27.8. klo 10-17.

Lippujen hinnat

Ennakkoon netistä ostettuna www.loviisanwanhattalot.fi-sivuston kautta

 • 1 päivä 20 € (sis. Liveton käsittelymaksun)
 • 2 päivää 25 € (sis. Liveton käsittelymaksun)

Paikan päällä lippujen hinnat

 • 1 päivä 20 €
 • 2 päivää 27 €

Alle 12-vuotiaat ilmaiseksi, aikuisen seurassa

Lippujen ennakkomyynti

Lippujen osto ja ennakkoon ostettujen lippujen lunastus tapahtuman aikana:

 • Klo 9 alkaen Loviisan torilla.
 • Klo 10 alkaen Ravirata, Kuningattarenkatu 50,
 • Klo 10 alkaen Pitkäkujan ja Mariankadun risteys

Seuraavista kohteista ainoastaan ennakkoon ostettujen lippujen vaihto rannekkeisiin:

 • Ruotsinpyhtäällä: Rautaparta
 • Keskustassa: Huset vid Ån ja Villa Elma
 • Pernajassa: Skoltomten
 • Skinnarbyssa: Kauppiaantalo

Listaa lippujen myynti- ja lunastuspisteistä päivitetään myöhemmin.

Ryhmäliput yli 20 henkilöä à 15€ / 1 päivä, 20 € / 2 päivää

Liput varataan Loviisan Wanhat Talot-yhdistyksen s-postin kautta info@loviisanwanhattalot.fi. Ryhmälippujen toimituksesta sovitaan ryhmien kanssa. Liput tulee varata viimeistään 10.8.

Huomioi että netistä ostetut liput tulee vaihtaa rannekkeisiin Loviisaan saavuttaessa!

Saapuminen

LWT tapahtuma järjestetään Loviisan kaupungin alueella; keskustassa, sen välittömässä läheisyydessä sekä kylissä. Jos haluat vierailla kyläkohteissa, on auto tarpeen, sillä kaupungin sisäinen julkinen liikenne on olematon. Loviisan keskustan alueella et tarvitse autoa, kaikkialle voi kävellä ja museobussin kyytiin ja kyydistä pois pääsee missä vaan reitin varrella.

Julkinen liikenne: Linja-autoasema on keskustassa. Ramppi 66, on moottoritien varressa. Etäisyys keskstaan n. 3 kilometriä. HUOMIO! Kaikki bussit eivät tule keskustan linja-autoasemalle, vaan osa pysähtyy moottoritien varteen! (ramppi 66) Katso tarkemmat tiedot liikenneyhteyksistä Matkahuollon tai Onnibussin sivuilta. Matkalla keskustaan löytyy monia talokohteita, joten tarkista kartasta ja vieraile näissä kohteissa ensin.

Esteettömyys

LWT tapahtuma järjestetään yksityiskodeissa. Suurin osa kodeista eivät ole esteettömiä. Pihat eivät välttämättä ole tasaisia ja taloissa on rappusia, pitää varautua siihen, että liikkuminen voi olla haastavaa ilman avustajaa. Apuvälinettä käyttävä tai avustajaa tarvitseva henkilö ostaa tapahtumaan tavallisen lipun. Avustaja pääsee aina veloituksetta tapahtumaan avustettavan kanssa. Laivasillalla on esteetön WC.

Muuta huomioitavaa

Autojen pääpaikoitusalue sijaitsee Raviradalla, Kuningattarenkatu 50. Sieltä maksuton museobussikuljetus tapahtuma-alueelle (katso kartta). Mikäli vierailette ensin etäkohteissa, kannattaa lippu ostaa etukäteen ja lunasta yllämainituista paikoista ennen vierailua. Keskustan taloilla on lipuntarkastajat. Ensiapupiste ja yleisö WC:t löytyvät kartalta, talokohteiden WC:t eivät ole yleisön käytössä. Tapahtuman turvallisuudesta huolehtivat turvamiehet- ja naiset, jotka tunnistat liiveistä. Hätänumero ja poliisi toimivat normaalisti.