Tapahtuma 2024

24.-25.8.2024 klo 10-17.

Lämpimästi tervetuloa!

Kuvia menneiltä vuosilta

Tiesitkö että?

Loviisan Wanhat Talot tapahtumaa on vietetty jo vuodesta 2005. Tapahtuman yleisö pääsee vierailemaan vanhoissa taloissa ja niiden ihanissa pihapiireissä. Mukana olevat talot ovat yksityiskoteja, jotka ovat joko yli 100 vuotiaita tai muuten edustavat tapahtuman kannalta tärkeitä rakennusperinnearvoja. Osa taloista on kunnostettu, osaa kunnostetaan parhaillaan, aina perinteitä kunnioittaen. Koska tapahtuman talot ovat koteja, ne ovat yksilöllisiä ja niissä näkyy asukkaiden persoonallinen tapa kunnostaa ja sisustaa vanhaa taloa kodiksi.

Loviisan Wanhat Talot ry haluaa kannustaa ihmisiä säilyttämään rakennusperinnettä. Vanhan vaaliminen on ympäristöystävällistä ja se voi samalla olla myös taloudellisesti kannattavaa. Talojen asukkaat jakavat mielellään omia vinkkejään ja kertovat kotiensa historiasta. Tapahtuman aikana järjestetään myös seminaari, jossa asiantuntijat kertovat esimerkiksi vanhojen ikkunoiden kunnostuksesta, lämmityksestä tai talojen siirtämisestä.

Loviisan Wanhat Talot-tapahtuma järjestetään aina elokuun viimeisenä viikonloppuna. Taloihin pääsee tutustumaan klo 10 – 17 sekä lauantaina että sunnuntaina. Tapahtuma on aikuisille maksullinen.

Loviisan Wanhat Talot-tapahtuman aikana kävijät saavat myös hyvän tilaisuuden tutustua historialliseen Loviisaan, josta löytyy näkemistä ja kokemista niin aikuisille kuin lapsillekin. Tapahtuman aikana kaupunki täyttyy antiikkimarkkinoista ja kirpputoreista ja monet kävijät palaavatkin kotiinsa kassit täynnä löytöjä. Meren äärellä sijaitsevassa Loviisassa on kaunis luonto ja Ruotsinpyhtäällä pääsee nauttimaan jokitunnelmista ja maaseutukohteissa ihanasta maaseudun rauhasta.

Palkinnot

Länsi-Kymen Kulttuuritie

vuoden tapahtuma 2022

 

Loviisan yrittäjäyhdistys

Tahto-kiertopalkinto 2021

 

Posintran

Matkakivitunnustuspalkinto 2014.

 

Pikkukaupunki-lehti:

”2000-luvun merkittävin loviisalainen kulttuuriteko”

 

Loviisan Sanomien nettiäänestys 2012:

”Loviisan parhain kesätapahtuma”

 

Kunniamaininta Vartin ”Vuoden Kaupunkiteko 2010”-kilpailussa.

 

Suomen Arkkitehtiliiton SAFA-palkinto 2009

 

Loviisa-mitali 2008

 

Uudenmaan Ympäristöpalkinto 2007

LIsätietoja

Projektipäällikkö

Roberta Roo

Puheenjohtaja

Päivi Turunen

041 311 8162

info@loviisanwanhattalot.fi