Loviisan Wanhat Talot 26.-27.8.2017 klo 10-17

Loviisan historiallisissa, yli satavuotiaissa taloissa sijaitsevat yksityiset kodit avaavat ovensa jälleen elokuun viimeisenä viikonloppuna 26.-27.8.2017

Alla viime vuoden ohjelma, tämän vuoden Ohjelma tarkentuu loppukeväästä.

Tervetuloa jälleen viihtymään Loviisassa LWT-viikonlopun aikana. Monet kävijät rakastuvat Loviisaan ja kehuvat kaupunkia siitä, että vanhoja rakennuksia on säilytetty. Eniten arvostetaan paikallisten asukkaiden vieraanvaraisuutta ja ainutlaatuista mahdollisuutta vierailla yksityiskodeissa, jotka sijaisevat kunnostetuissa, yli 100-vuotta vanhoissa taloissa, usein kauniiden pihojen ja puutarhojen ympäröiminä.

Viikonlopun anti on todella monipuolinen. Tori on täynnä myyjiä, Karlskrona-bulevardilta löytyy lähituottajien ja artesaanien ITU-tori, Lovisa Gymnasiumissa keräilymessut, Laivasillalla käsityöläismarkkinat, Aleksanterinpihalla antiikkimarkkinat, Ravintola Kappelin terassilla työnäytöksiä ja neuvontaa ja Suolatorilla näytteille-asettajia sekä työnäytöksiä. Sen lisäksi on tarjolla seminaari, kirpputoreja, näyttelyitä ja konsertteja. Ravintoloiden ruokalistoilta löytyy parhaita paloja ja erityisesti päivää varten tehtyjä herkkuja.

Loviisan Wanhat Talot on myös Suomen suurin avoimien puutarhojen ja pihapiirien keskittymä. Ja kun paikalliset asukkaat vielä pitävät lukuisia kirpputoreja ja “pop up-kahviloita” kaikkialla kaupungissa, tunnelma on taattu.

Ei siis ole ihme, että LWT-tapahtuma on noussut itäisen Uudenmaan suosituimmaksi yleisötapahtumaksi. Tervetuloa Loviisaan viihtymään tästä ainutlaatuisesta tunnelmasta ja monipuolisesta tarjonnasta!

 

LWT-päivien ohjelma 2016

Aktia. Brandensteininkatu 11. Bukowskis arvioi kävijöiden antiikkiesineitä Aktian tiloissa la klo 11 - 14.

Aleksanterinpihan antiikkimarkkinat. Aleksanterinkatu 8. Sisäpihalla tuttuja antiikki-kauppiaita. Taidenäyttelyitä. Mukana myös ravintola Bella ja postikorttitaiteilija Inge Löök, joka signeeraa kortteja klo 10-16 työhuonella 2. kerros. La ja su 10 - 17.

Almintalo. Brandensteininkatu 3. Näyttelyt: Sigrid af Forselles, Loviisan Kulttuuri- ja ympäristöliikkeen kokoama näyttely Almintalon historiasta sekä Mimosa Elon valokuvanäyttely. La ja su klo 10 - 17.

Bongan Linna. Ateljee. Linnankuja. Mahdollisuus tutustua professori/taiteilija Riitta Nelimarkan työtiloihin. Huolella entisöidyt avarat tilat pulppuavat kaikkialla Nelimarkan väri-iloittelua. La ja su 11-16. www.bonga.fi. LWT-rannekkeella.

Degerby Gillen piharakennus. Sepänkatu 4. Kai Andersson konsultoi historiallisten talojen ”rempassa”. La klo 12-14.

Galleria Theodor. Mariankatu 21. Loviisan seudun taideyhdistyksen vuosinäyttely, näyteikkuna-arpajaiset sekä taidekirppis la ja su 10-17.

Glint. GLINT on Itä-Uudellamaalla vaikuttava jousikvartetti. LWT:ssä GLINT tarjoaa lauantaina “katusoittoa säävaruksella ja pilke silmäkulmassa”; sunnuntaina on vuorossa “kupliva konsertti” Gamla Segersbyssä.

ITU-tori. Karlskronabulevardi. SILMU-kylät tarjoaa paikallista osaamista eri muodoissa: luomua, lähiruokaa, käsityöläistuotteita. La 9-17.

**Keräily- ja Antiikkimessut. Lovisa Gymnasium. Brandensteininkatu 27. Loviisanseudun keräilijät, pitkälti yli 30 myyjää. llmainen sisäänpääsy, ilmaiset wc:t. Pihateltoissa syötävää ja juotavaa. La klo 10 -17 ja su 10-15.

Keskus-Centralen. Eteläharju 2. Loviisan Teatterin Jörö-kabaree. Esitys tarjoaa aivojumppaa aikuisille, mutta tunnin tykitystä tuijottaa herkeämättä jälkikasvukin. La klo 19.

Kirjasto. Restauroitu Seurahuone. Kuningattarenkatu 24. La 10-14.

Komendantintalo. Loviisan kaupungin museo.** Puistokatu 2. Näyttely: Valokuvaajan ateljeessa – Loviisalaisvalokuvaajia kautta aikojen. Kävijöillä on myös mahdollisuus ottaa itsestään selfie 1800–1900-lukujen vaihteen ateljeessa poseeraavana hahmona. Vapaa pääsy. La ja su 10- 17.

Käsityökuja ja Korttelikahvila. Aleksanterinkatu 4:n sisäpihalla - käsityöalan yrittäjien kattaus laadukkaita, Suomessa valmistettuja käsityötuotteita. La 9-17 ja su 10-17.

Labbyn kartano. Labby 49. Valokuvanäyttely: näyttely kertoo tilan elämästä ja rakennuksista sadan viime vuoden ajalta. La ja su 10-17.

Laivasilta. Laivasillan markkinat la - su 10-17. Ravintoloita, taidenäyttelyitä, Svartholman laivaliikenne. Tanssit ja Muinaistulien yö la klo 20 alkaen.

Lapsiparkki. Onnelin & Annelin leikkipuisto/Rantatie, la ja su klo 10-17.

LOVinfo. Mariankatu 12 A. Kysy tonteista, asumisesta ja kaupungin palveluista. La ja su 9-18.

Loviisa-kiertoajelut. Opastetulla bussikierroksella kuulet kaupungin historiasta ja nykypäivästä. Lähdöt la ja su klo 11 Aleksanterinkadun turistipysäkiltä. Kesto n. 1 h, ilmainen, max 50 hlöä/ kierros.

Loviisan kirkko. Näyttely: Ragnwei Axellien maalausten näyttely “Jorden”. Jumalanpalvelus ruots klo 10 ja suom klo 12. Kirkko auki la ja su 10-17.

Loviisan suomalainen seurakunta. Kuningattarenkatu 22. Seurakunnan vapaaehtoiset yhdessä muiden vapaaehtoisten kanssa paistavat puistossa lettuja ja kertovat srk:n toiminnasta. Tarjolla myös muita herkkuja ja Onnenpyörä.

Loviisan tori. La klo 7-17 ja su 10-17. LWT- lipunmyyntipiste la-su 9.30-17.

Loviisan Merenkulkumuseo. Laivasilta.Vapaaehtoinen sisäänpääsymaksu. La ja su 11-18.

Mariankadun puistikko. Näytteilleasettajia ja kahvio la ja su 10-17.

Matkailutoimisto/Turistbyrån, Mariankatu 12 A, puh. 040 555 3387. La ja su klo 9-18. Ruukin kesäinfo, Ruukintie 11 A, puh. 0440 555 366. La ja su klo 10-17. Molemmissa LWT-lippujen ennakkomyynti.

Pernajan kirkko. Pernajantie 305. Tutustu tähän keskiaikaiseen kirkkoon oppaan johdolla. Opas paikalla la 12 - 18 ja su 12-15. Urkuvartti la klo 15.

Perinne- ja korjausrakentamisen asiantuntijaseminaari. Kulttuuriravintola Loviisan Kappeli. La klo 13. alkaen. Perinne- ja korjausrakentamisen klinikassa ”Talotohtori” Panu Kaila vastaa yleisön kysymyksiin la noin klo 14.30 eteenpäin.

Porvoon musiikkiopisto. Loviisan toimipiste: oppilaat soittavat tapahtuman aikana kaupungilla.

Rantapuisto. Soiva kontti. Loviisan Sibeliuspäivillä 2.–3.9. 2016 soi Sibeliuksen lisäksi monien mainekkaiden säveltäjien musiikki. Virittäydy tunnelmaan LWT:n aikana Rantapuiston Sibeliuskontissa. Istahda, levähdä ja nauti - kokemus on maksuton.

Ravintola Loviisan Kappeli. Kappelinpuisto. Huolella restauroitu Kulttuuriravintola Loviisan Kappeli: ravintola, ruusukahvila sekä avoterassi, jonka edessä avautuu hurmaava Kappelinpuisto. Kappelin verannalla Porvoon Restauroinnin käsityöläispihasta entisöijät Valeri Rezov ja Barbro Blomster sekä kädentaitaija Tarja Heikkilä.Työnäytöksiä ja neuvontaa. LWT- seminaari la klo 13-14.30, Panu Kailan korjausklinikka n. klo 14.30 alkaen. La 10 - 18 ja su 11-17.

Runda munken, kahvila/konditoria. Aleksanterinkatu 6. Veli-Matti Hynnisen maalauksia. La 9-18 ja su 11-17.

Suolatori. Näytteilleasettajia, työnäytöksiä, katukeittiöitä ja ääni- ja kuvataideteos Sidu goes Uimakoppi-Badhytten. La-su klo 10-17

Svartholman merilinnoitus. Vesibussi Laivasillalta, tarkista aikataulu www.visitloviisa.fi/svartholmanmerilinnoitus. Opastetut kävelykierrokset la ja su klo 13 suomeksi ja ruotsiksi, maksullinen. Lastenseikkailu ”Svartholman unohdettu mysteeri” la ja su klo 12, maksullinen. Näyttely “Svartholma - Sotilaiden, vankien ja matkailijoiden saari” avoinna la ja su klo 11-17, ilmainen.

Taidetalli. Aleksanterinkatu 8, Intialaista keramiikkaa, nukkeja ja tekstiilejä sekä elokuvia, la 12-17.

Taidevintti. Aleksanterinkatu 8, Itäuusimaalaisia kartanoita - valokuvia ja kertomuksia, la 12-17.

Tuhannen tuskan kahvila. Poikkikuja. Taisto Huttusen taidetta.

Ulrikanhovi/Ulrikakoti. Kuhlefeltinkatu 35. Isoäidin runsas noutopöytä 15€ (lapset 1€/ikävuosi). la klo 14-18 ja su klo12-15. Lahjatavaraliike Ukkolan loppuunmyynti ja liiterikirppis avoinna la 13-17 su klo 12-15. LWT-lipunmyyntipiste la ja su alk. klo 9.00. Maksu myös pankkikortilla.

Österstjernan. 1800-luvun pakettireplika, Laivasilta.

 

Samana viikonloppuna Loviisassa

Ruotsinpyhtään Ruukissa talokohteiden lisäksi pajamuseo, näyttelyitä,tapahtumia, erikoismyymälöitä, kahviloita ja ravintoloita. Taontanäytöksiä yläpajassa la-su klo 12-14.

Wanhan ajan päivät Jokelan kotiseutumuseossa la ja su. Turkkilantie 39, Ruotsinkylä

Loviisan museot ja muut nähtävyydet, katso www.visitloviisa.fi ja www.loviisa.fi

 

Näytteilleasettajia, työnäytöksiä ja neuvontaa

SUOLATORI:

Amisto ja Opso. Porvoon ammattiopisto, Amisto, esittelee nuorisoasteen ammatillista koulutusta ja Itä-Uudenmaan oppisopimus keskus, Opso, esittelee oppisopimuskoulutusta sekä nuorille että aikuisille. Osastolla on työnäytöksiä.

Fortum. Sähkösopimuksia kotiin ja mökille – myös muuttaessa.

Habitare messut/Antiikki-tapahtuma. Tervetuloa 7.-11.9. Helsingin Messukeskukseen: Antiikin, vintagen & vanhan taiteen myyntitapahtuma Antiikki - yhtäaikaisesti Suomen suurimman huonekalu-, sisustus- ja designtapahtuma Habitaren kanssa.

Hattulan kaakelitehdas. Perinteisiä kaakeliuuneja ja korjauskaakeleita vanhoihin uuneihin.

Hokola. Koko talon helat portista kalusteisiin.

Huoneistokeskus. Asunnon vaihtoon liittyvää neuvontaa.

Hämeen Sininen Ikkuna. Vanhojen ikkunoiden entisöintiä perinteisin menetelmin työnäytöksinä, ikkunaentisöijä Tiina Torniainen.

Itäväylä.

K-Rauta Porvoo ja Ekovilla. Ekovilla lämmin vihreä. Tule pyytämään tarjous talosi lisäeristyksestä. Ekovillan edustajan lisäksi K-Rauta Porvoon edustaja Olli Vanne paikalla. Tule keskustelemaan rakentamiseen ja remontointiin liittyvistä tuotteista.

Loviisan kaupunki. Sidu goes Uimakoppi-Badhytten! Miltä Loviisa kuulostaa? Astu sisälle uimakoppiin, istahda hetkeksi rauhassa alas – yksin tai yhdessä – ja anna ”Sidu” -ääni- ja kuvateoksen kuljettaa sinut loviisalaiseen elämänmenoon – tule, tutustu ja ihastu! Loviisan kaupungin tarjoama hengähdyshetki.

Mika Häkkinen. Käsityönä perinteisiä pönttöuuneja ja -kiukaita.

Pellatrix. Ekologinen sisustaminen ja rakentaminen.

Porvoon Wanha Rautakauppa. Korjaajan, entisöijän ja vanhasta pitävän aarreaitta.

Porvoon Vaskisepät. Kestävimpiä kattoja suurella sydämellä.

Porvoon seudun Musiikkiopisto esittäytyy.

Rakennuskonservointi Mestarinpuolikas. Vanhojen rakennuksien korjaaminen ja ekologinen rakentaminen.

Roseborgin Liiteri. Uudesta vanhaan ja vanhasta uutta. Vanhoja rakennustarvikkeita sekä verkkokauppa.

Rosk´n Roll jätehuoltopalvelu. Tietoa jätehuollon järjestämisestä, kierrätyksestä sekä kompostoinnista.

Saviyhdistys. Saviyhdistys savirakentamisen edistämiseksi ry. on perustettu antamaan tietoa ekologisesta, terveellisestä ja turvallisesta savirakentamisesta. Savirappaustyönäytös.

Studio Hilpeä. Suomessa käsityönä valmistettuja keraamisia seinälaattoja, ilmankostuttimia ja astioita.

Suomalaiset tulisijat – Finnish Fireplaces ry. Tulisijoihin ja puulämmitykseen liittyvää neuvontaa ja opastusta, kaakeliuuni- ja muuraustyönäytöksiä.

Takomo Rautahovi. Takomo Rautahovin pajalla taottuja tuotteita laidasta laitaan perinteisellä ja uudella designilla; koruista työkaluihin ja nauloista portteihin. Kuvittaja ja muotokuvataiteilija Pia-Maria Pohto tuo markkinoille käsityö- ja paperituotteita ihastuttavilla kuvituksilla.

Teamteach. Fresh Wash täysi huolto ja sisäyksikön pesu. Uusi patentoitu tapa puhdistaa ilmalämpöpumppu!

T:mi Sulonen. Kotimaisia design-puuvillamattoja.

SCHILLMARKIN PUISTO:

Mustila Garden Shop - Mustilan Taimitarha. Tarjoamme laadukkaita taimia 80 vuoden kokemuksella. Valikoimiimme kuuluvat myös tyylikkäät ja kestävät työkalut sekä puutarhan ihanat tarvikkeet kangasruukuista aina Garden Girl vaatteisiin. Ihanat kukkasipulit kauniissa pakkauksissaan ovat syksyllä valikoimassamme pääosassa.

MARIANKADUN PUISTIKKO:

Loviisan seudun vihreät

Lämpöpumppupiste. Thermia lämpöpumppujen esittely

Myyry Tuomo. Antiikkia

Pelastuslaitos esittäytyy

Pienpuhdistamot Nissinen. Jätevesijärjestelmiä ja Biolan-tuotteita.

Tarja Alm. Wanhaa tavaraa

Terveystekniikka Valko. Sisäilmandesinfiointi- sekä terveydenhoitolaitteita.

T:mi Mikko Laitamo. Riippumattoja.

DEGERBY GILLEN PIHARAKENNUS:

Kai Andersson päivystää arkkitehtitoimistollaan ja konsultoi historiallisten talojen “rempassa”. La klo 12-14.

RAVINTOLA LOVIISAN KAPPELI:

Perinne- ja korjausrakentamisen klinikka. ”Talotohtori” Panu Kaila vastaa yleisön kysymyksiin la noin klo 14.30 eteenpäin. Kappelin verannalla Porvoon Restauroinnin käsityöläispihasta entisöijät Valeri Rezov ja Barbro Blomster sekä kädentaitaija Tarja Heikkilä.Työnäytöksiä ja neuvontaa.